CONTENT>O Bibinju
 
santic.zdenko@gmail.com
 


Od povijesnoga grada Zadra prema jugoistoku, između jadranske turističke ceste i mora smjestilo se mjesto BIBINJE, (4.000 stanovnika) s oko četiri kilometara obale sa šetalištima i plažama.

Stanovnici su se oduvijek bavili zemljoradnjom i stočarstvom, kasnije ribarstvom, a od polovice XX. stoljeća i turizmom.

Na području Bibinja je marina "Dalmacija" s raznim popratnim sadržajima. Proteže se na oko 70.000 m2 na kopnu i moru, a s 900 privezanih jahti i brodica s mogućnošću,1.400 vezova, to je najveća marina na Jadranu.

U mjestu ima više restorana s domaćim specijalitetima, nekoliko kafića, mnogo malih trgovina po svim četvrtima, veća samoposluga u središtu mjesta, automehaničarska radionica i servis za popravak brodskih motora. Postoji pošta s mjenjačnicom, dječji vrtić, te ambulanta opće prakse, zubna ambulanta i privatna ljekarna.

U turističkom uredu /recepciji/ Turističke zajednice općine Bibinje mogu se uvijek dobiti informacije o brojnim kulturnim i sportskim sadržajima.

Za posjetioce je vrlo zanimljiva etnografska zbirka u mjesnom muzeju i zbirka sakralnih predmeta od 15. stoljeća u crkvici Sv. Ivana Krstitelja.